Για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα η Νικόλ μας φτιάχνει κέϊκ πορτοκαλιού. Μια συνταγή που είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ!

Κέικ Πορτοκάλι

▪️Υλικά:

  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ.γλ.μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

▪️Γλάσο πορτοκαλιού:

  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Ζάχαρη άχνη

 

▪️Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι το κόβουμε σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη να γίνει σαν κρέμα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν . Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ηλιέλαιο σιγά σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι και αν θέλουμε σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέϊκ πολύ καλά και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια την αλευρώνουμε πολύ καλά και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα του κέϊκ και χτυπάμε δύο τρεις φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο για να μην έχει κενά το κέϊκ.

Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Όταν κρυώσει αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 με 25  λεπτά περίπου και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο πορτοκαλιού.

 

▪️Για το γλάσο πορτοκαλιού:

Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε χυμό από ένα πορτοκάλι και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη τόση ώστε να γίνει παχύρευστο το μείγμα.

Με αυτό  το γλάσο περιχύνουμε το κέϊκ πορτοκαλιού.

Καλή επιτυχία!

@Νικόλ Μαρίνου

 

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για τάρτα τυριού με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστή μπριζόλα από την Σεφ Νικόλ Μαρίνου
Επόμενο άρθροΠώς γίνεται Ηλεκτρονικά Υπεύθυνη Δήλωση και Εξουσιοδότηση [Οδηγός Βήμα – Βήμα]
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.