Συνταγή για Bronut με Κρέμα Μπανάνα από τον Σεφ Κυριάκο Μελά

Bronut με κρέμα μπανάνα

Νοστιμότατα Bronut με κρέμα μπανάνας μας προτείνει ο Σεφ, μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει!

ΥΛΙΚΑ

για την ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 αυγά (75 γρ.)
  • 140 ml γάλα χλιαρό
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 50 γρ.  βούτυρο  (λιωμένο)
  • 1 βανιλίνη

για την κρέμα μπανάνας

  • 500 ml γάλα
  • 2 μπανάνες
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. corn flour
  • 1 βανιλίνη
  • 30 γρ. σοκολάτα λευκή (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύστε την μαγιά στο μισό (χλιαρό) γάλα, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι  και ανακατέψτε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί και να δημιουργηθεί ένας χυλός.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ! Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Σε άλλο μπολ προσθέστε τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, την βανιλίνη και τα ανακατέψτε καλά.

Στην συνέχεια  ενοποιείστε τα δυο μίγματα και προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι  .

Όταν το μείγμα γίνει σκληρό μεταφέρετε το στο μίξερ και ζυμώστε καλά με τον γάντζο προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι.

Τέλος ρίξτε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο, και αφήστε να χτυπηθεί για αρκετή ώρα η ζύμη, μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο και να δημιουργηθεί μια  λεία και ελαστική ζύμη .

Στην συνέχεια σκεπάστε την ζύμη με μια μεμβράνη και αφήστε την στον φούρνο στους 50οC για τουλάχιστον 15-20’λεπτά ώστε να φουσκώσει και ιδανικά να διπλασιαστεί

Όταν είναι έτοιμη χωρίστε την σε μικρά μπαλάκια,  απλώστε την  ελαφρά με το χέρι σας και κουπάρετε σε σχήμα donuts.

Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ψεκάστε τα με λίγο  νερό και βάλτε τα ξανά στο φούρνο, για αλλά 15-20 λεπτά στους 50c μέχρι να φουσκώσουν.

Αλείψτε τα με ασπράδι αυγού και ψήστε τα στους 160οC για 10-13 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάστε την κρέμα, βράζοντας το γάλα ,με την μισή ζάχαρη και την βανιλίνη.

Αναμείξτε τα αυγά, με το corn flour και την υπόλοιπη μισή ζάχαρη .

Προσθέστε λίγο-λίγο από το μίγμα με ζεστό γάλα σε αυτό, ανακατεύοντας με ένα σύρμα .

Αφού προσθέσετε όλο το γάλα ξαναβάλτε όλο το μίγμα πάνω στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.

Τέλος προσθέστε τις μπανάνες, την σοκολάτα  και αλέστε με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να δημιουργηθεί μια ρευστή κρεμώ .

Αφήστε τα bronut να κρυώσουν και με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής  γεμίστε τα με την κρέμα.

Προαιρετικά βουτήξτε τα από την μια πλευρά σε λιωμένη  μαύρη σοκολάτα.

Βρείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Κυριάκο Μελά εδώ

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.