Χειμωνιάτικο Μπριάμ με δύο είδη πατάτας και κίτρινη κολοκύθα

Η Νικόλ μας φτιάχνει χειμωνιάτικο μπριάμ και μας ανοίγει την όρεξη!

Υλικά:

  • 300 γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • 200 γρ. πατάτες Περού καθορισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • 500 γρ.κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη από τη φλούδα και κομμένη στα τέταρτα
  • 2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από πέντε πορτοκάλια
  • Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.σούπας γλυκό μπούκοβο
  • 1 κουτ.γλ.κάρδαμο σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χειμωνιάτικο Μπριάμ με δύο είδη πατάτας και κίτρινη κολοκύθα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε 1/2 κούπα ελαιόλαδο και σοτάρουμε και τα δύο είδη πατάτας με τα μπαχαρικά για πέντε λεπτά περίπου.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί που θα ψήσουμε το μπριάμ.

Τοποθετούμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κίτρινη κολοκύθα αλλά πέντε λεπτά μαζί με το σκόρδο και τη  φρέσκια ρίγανη περίπου για 5′ λεπτά.Αδειάζουμε και την κολοκύθα μέσα στο ταψί με τις πατάτες προσθέτουμε τον χυμό από πέντε πορτοκάλια και αν χρειαστεί και λίγο νερό για να καλύψει ελαφρώς τις πατάτες.Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο λάδι (προαιρετικά).Τέλος αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε το φαγητό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 1-1/2 ώρα ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει το φαγητό.

Αφήνουμε το φαγητό με το λάδι.

ΥΓ:Αν δεν βρείτε πατάτες Περού μπορείτε να βάλετε μόνο γλυκοπατάτες (δηλ.500 γρ.μόνο γλυκοπατάτες).

Οι πατάτες Περού είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και έχουν πολύ ωραία γεύση.

Καλή επιτυχία!

Μαρίνου Νικόλ

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.