Συνταγή για Τραγανές Πικάντικες Μπουκιές Λαχανικών σε Wrap με Δροσερή Σως Γιαουρτιού από τον Σεφ Κυριάκο Μελά

Ο Σεφ μας προτείνει πιτούλες με λαχανικά, γαλοπούλα και σως γιαουρτιού, ιδανική συνταγή για να φάνε τα μικρούλια σας λαχανικά.

Υλικά:

  • 1/2 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
  • 4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 1/2 μαρούλι iceberg χοντροκομμένο
  • 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή (προαιρετικά)
  • 7-8 πίτες έτοιμες πίτες tortilla ή λεπτές χειροποίειτες πίτες
  • 400 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για την Τεμπούρα με Μπαχαρικά:

  • 160 γραμ. νερό
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 2 ασπράδια (ελαφρώς χτυπημένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκό πιπέρι
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για την Σάλτσα Γιαουρτιού:

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 3 κουταλιές της σούπας bbq sauce

Εκτέλεση:

Χρησιμοποιείστε έτοιμες tortilla πίτες ή ετοιμάστε πολύ γρήγορα αντίστοιχες λεπτές .

Ανακατέψτε σε ένα μπολ, το αλεύρι το νερό και το αλάτι,ζυμώστε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και να μη κολλάει στα χέρια. (Σε περίπτωση που κολλάει προσθέστε ελάχιστο αλεύρι γιατί ιδανικά το θέλουμε πολύ μαλακό). Αφήστε να ξεκουραστεί . Στη συνέχεια ανοίξτε με ένα πλαστή σε πολύ λεπτά και στρογγυλά πιττάκια και βάλτε δυο τηγάνια, το ένα σε μέτρια φωτιά και το άλλο σε δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε το κάθε πιτάκι για μισό λεπτό πρώτα στη μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια σε δυνατή φωτιά ώστε να κάνει φουσκάλες και να «φουσκώσει» (ψήστε το κάθε πιτάκι 1-1/2 λεπτό ώστε να είναι μαλακό ).

Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά της τεμπούρας, εκτός από τα ασπράδια ώστε να δημιουργηθεί ένα κουρκούτι  (ανακατέψετε καλά να μην έχει σβόλους).

Στην περίπτωση που προσθεσετε ασπράδια χτυπήστε τα σε ελαφριά  μαρέγκα και ανακατεψτε την  με απαλές κινήσεις με το κουρκούτι. Ρίξτε τα κολοκύθια και το κουνουπίδι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τα σε αντικολλητικό χαρτί  και ψήστε τα ιδανικά για 20 λεπτά σε πολύ δυνατό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή τηγανίσετε τα σε ελαιόλαδο.

Φτιάξτε τη σάλτσα αναμιγνύοντας το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και τη bbq sauce.

Αλείψτε τη κάθε πίτα με σάλτσα γιαουρτιού, προσθέστε λίγο μαρούλι iceberg, τα τραγανά λαχανικά, το ώμο  κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τέλος  προσθέσετε  τη γαλοπούλα κομμένη  σε λεπτές λωρίδες.

TIP:Κρατήστε τα λαχανικά όσο πιο ωμά και τραγανά μπορείτε ιδανικά ψήνοντας τα σε δυνατό φούρνο για λίγα λεπτά ή ακόμα και τηγανίζοντας τα γρήγορα  σε ελαιόλαδο προκειμένου να είναι πεντανόστιμα διατηρώντας όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Για περισσότερες συνταγές του Σεφ Κυριάκου Μελά πατήστε εδώ.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες πως να Κατασκευάσετε Στέκα Μονόκερο και Δωρεάν Εκτυπώσιμο
Επόμενο άρθροE-book για παιδιά: “Η Αθηνά και το νέο της Ταμπλετ” απο το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.