Καλή εβδομάδα με σουπερ συνταγή από την Νικόλ Μαρίνου, “Τούρτα” κανελόνια με σπανάκι! Δοκιμάστε να φτιάξετε την συνταγή και θα τους αφήσετε όλους με το στόμα ανοιχτό!

kanelonia

Υλικά για την γέμιση:

  • 2 – 1/2 κουτιά κανελόνια
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 300 γρ.τυρί κρέμα
  • 500 γρ.σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα
  • Βούτυρο για το ταψί
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 90 γρ.βούτυρο αγελαδινό
  • 90 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 λίτρο γάλα

kanelonia1

Εκτέλεση:

Για την μπεσαμέλ:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει χωρίς να καεί προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας το με έναν αυγοδάρτη για 5 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο το γάλα από το ψυγείο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες. Ρίχνουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα.

Για την γέμιση:

Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο γυάλινο μπολ και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε τα αυγά, το ανθότυρο ψιλοκομμένο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ,αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε  απαλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνουμε  ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 25 εκ. και το βουτυρώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και στον πάτο.Καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί  και βάζουμε γύρω γύρω  στα πλάγια αλουμινόχαρτο για να χτίσουμε άλλα 50 εκ. ύψος φροντίζοντας να περνά το ύψος από τα κανελόνια.Στη συνέχεια μέσα από το αλουμινόχαρτο βάζουμε μια φαρδιά λωρίδα αντικολλητικό χαρτί στο ύψος του αλουμινόχαρτου.

Ρίχνουμε το 1/3 της μπεσαμέλ και αρχίζουμε να γεμίζουμε τη φόρμα με τα κανελόνια όρθια.

Τα γεμίζουμε με ένα κορνέ (που έχουμε βάλει μέσα τη γέμιση από το σπανάκι ) και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ φροντίζοντας να πέσει ανάμεσα από τα ζυμαρικά.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε 25 λεπτά να κρυώσουν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και με προσοχή αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το αντικολλητικο χαρτί που καλύπτει την επιφάνεια από τα κανελόνια.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Καλημέρα επιτυχία!

@Νικόλ Μαρίνου

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΠώς γίνεται Ηλεκτρονικά Υπεύθυνη Δήλωση και Εξουσιοδότηση [Οδηγός Βήμα – Βήμα]
Επόμενο άρθροΦτιάξτε φθινοπωρινές κατασκευές μαζί με τα παιδιά σας!
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.