Ανοιξιάτικη τάρτα με κολοκυθάκιαΗ Νικόλ για σήμερα μας φτιάχνει αλμυρή τάρτα με κολοκυθάκια! Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά, τα κολοκυθάκια υπάρχουν σε αφθονία, τι πιο ωραίο να δοκιμάσετε να φτιάξετε την καταπληκτική τάρτα με κολοκυθάκια! Μικροί μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Υλικά για τη ζύμη:

  • 250 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 125 γρ.βούτυρο αγελάδας
  • 40 γρ.κρύο νερό
  • 1 αυγό
  • 5γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 75 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 750 γρ. φρέσκο γάλα κρύο
  • 150 γρ.τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Πιπέρι λευκό
  • Παρμεζάνα τριμμένη

 Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα καθαρό πάγκο εργασίας ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα.Ρίχνουμε στο κέντρο το βούτυρο, το αλάτι, το αυγό και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Μοιάζει σαν μια ζύμη με κόκκους. Τώρα προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθεί με τη ζύμη.

Την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και την τοποθετούμε σε ταρτιέρα πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη καλύπτωντας τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπούλες και τοποθετούμε μια λαδόκολλα όπου μέσα βάζουμε φασόλια.

Ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το βάρος και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.

Όσο ψήνεται η τάρτα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο να θωρακιστούν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.Οταν αποκτήσει ξανθό χρώμα προσθέτουμε το κρύο γάλα λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί , λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Καλύπτουμε την βάση της μισοψημένης τάρτας με τα κολοκυθάκια και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα για να κάνει ωραία κρούστα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.