Η Νικόλ σκέφτηκε να ετοιμάσει ένα μικρό γευστικό αφιέρωμα στην Ιταλική κουζίνα!

Ποιός δεν λατρεύει τις μακαρονάδες;!, θα πω εγώ..!!!

Σπαγγέτι Αματριτσιάνα με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

Υλικα:

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι 
  • 200 γρ. μπέικον κομμένο σε χοντρά κομμάτια 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 300 ml ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ)
  • 1 κουτ.γλ. γλυκό μπούκοβο 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Αλάτι 

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα που βράζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το μαγειρεύουμε αλ ντέντε (5 λεπτα σύνολο) με λίγο αλάτι. 

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 φλ.τσ. από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. 

Σε μια σοτέζα ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να αποκτήσει ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε το γλυκό μπούκοβο και την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.

Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε το 1 φλ. τσαγιού νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν τα μακαρόνια. 

Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού  ή δυόσμου. 

Νικόλ Μαρίνου

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.