Τώρα που κρυώνει ο καιρός τι πιο ωραίο να μαγειρεύουμε σουπίτσες. Η σούπα βελουτέ καρότου είναι ιδανική επιλογή και για τα παιδάκια σας.
Υλικά:
- 1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
- 1 δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
- 700 ml ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σούπας φρέσκο Αγελαδινό βούτυρο
- Χυμό από ένα πορτοκάλι και το ξύσμα
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Κάρυ σε σκόνη
- Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την επικάλυψη:
Κολοκυθόσπορους, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα πολύ καλά
ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα καρότα.
Οταν το κρεμμύδι αποκτήσει ξανθό χρώμα προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο,το κάρυ και τη γλυκιά πάπρικα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους περίπου 3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και οταν αρχίζει να μυρίζει και να βγάζει το άρωμα του σβήνουμε με το χυμό λαχανικών.
Όταν το φαγητό μας πάρει δύο τρεις βρασμούς χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε .
Μόλις φτάσει στα μισά του βρασμού και έχουν μαλακώσει αρκετά τα καρότα προσθέτουμε το χυμό από το φρέσκο πορτοκάλι και το ξύσμα.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν τελείως τα λαχανικά.
Μεταφέρουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε ώστε να πάρουμε μια βελούδινη υφή.
Ρίχνουμε την καροτόσουπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο για να ενισχύσουμε τη γεύση.
Αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ή αν είναι πολύ αραιή την βράζουμε λιγο παραπάνω για να αποκτήσει πυκνή υφή.
Σερβίρουμε όταν είναι χλιαρή με λίγο ελαιόλαδο και κολοκυθόσπορους.
Καλή επιτυχία!
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!