Η @Νικό Μαρίνου μας φτιάχνεί μεσογειακή galette με λαχανικά! Η ζύμη είναι χωρίς βούτυρο και αυγά, οπότε αν προσέχετε την διατροφή σας, ρίχνετε τις θερμίδες χωρίς όμως να χάνετε την νοστιμιά!!! Επίσης μπορείτε να παρουσιάσετε τα λαχανικά στα παιδιά με άλλο τρόπο, που θα τα κάνει να τα φάνε και να ξετρελαθούν από την γεύση…

Μεσογειακή galette με λαχανικά

Υλικά για τη ζύμη:

  • 200 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παγωμένο νερό
  • 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
  • Αλάτι
  • Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους φλάσκα
  • 1 κολοκυθάκι μεσαίου μεγέθους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • Μερικά ντοματίνια
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ.τυρί ρεγκάτο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ.τυρί τσένταρ ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουτ.γλ.πάπρικα
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τρείς κουταλιές ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά καρέ και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά αλατίζοντας ελαφρά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε σε ένα γυάλινο ρηχό πυρέξ ρίχνουμε τον μαϊντανό,την ξερή ρίγανη και την γλυκιά πάπρικα  ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και αφήνουμε στην άκρη.

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το παγωμένο νερό, τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά κάνοντας μια μπαλίτσα.

Καλύπτουμε  τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μετά από 30 λεπτά αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη ένα φύλλο πάχους 0,5 εκ.  όσο πιο μεγάλο μπορούμε.

Τοποθετούμε το φύλλο ζύμης σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα με τη βοήθεια του πλάστη και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη μισή ποσότητά  του μείγματος των τυριών.

Στη συνέχεια  επάνω από το τυρί βάζουμε τη μισή γέμιση με ένα κουτάλι και απλώνουμε αφήνοντας γύρω γύρω 3 δάχτυλα χωρίς γέμιση.

Πασπαλίζουμε πάλι με το υπόλοιπο μείγμα τυριών επάνω από το μείγμα λαχανικών και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Κλείνουμε τη ζύμη γύρω γύρω φέρνοντας τη προς το κέντρο για να μοιάζει σαν ανοιχτή τάρτα και στολίζουμε στο κέντρο με ντοματίνια.

Με ένα πινελάκι περνάμε γύρω γύρω τη ζύμη με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή Επιτυχία!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΕπιλεκτική αλαλία ή βωβότητα: μια αγχώδη διαταραχή της παιδικής ηλικίας
Επόμενο άρθροΠόσο χρόνο πρέπει να περνούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη – Όρια και κανόνες
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.