Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και μανιτάριαΑν αγαπάτε τις μελιτζάνες όσο εγώ, δοκιμάστε να φτιάξετε την συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και μανιτάρια από την Νικόλ και σίγουρα θα την λατρέψετε!!!

Υλικά:

  • 6 μελιτζάνες φλάσκιες
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 φρ. λευκά μανιτάρια
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 1/2 φλ.τσ.κρασί λευκό
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
  • 1 κ.γλ.πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ.μπαχάρι σκόνη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια ψιλοκομμένο
  • 2- 1/2 φλ.τσ.ζωμό λαχανικών
  • 1- 1/2 φλ.συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 1 /2 φλ.τσ. γαλέτα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ανάλατα
  • 4 κουτ.σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε το επάνω μέρος της μελιτζάνας περίπου 1 δάχτυλο κατά μήκος. Χαράζουμε μπακλαβαδωτά τις μελιτζάνες και με ένα πινελάκι τις περνάμε  με λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι και λίγο πιπέρι και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά  προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά στις αντιστάσεις.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με το μπαχάρι και την γλυκιά πάπρικα μέχρι να ροδίσει ελαφρά.  Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του.Προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μαζί με το σκόρδο κομμένο σε φετούλες  και σοτάρουμε, οταν αρχίσει να βγάζει το άρωμα του σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες αφήνουμε να πάρει 2 με 3 βράσεις και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά  αφού τις σκάψουμε πρώτα σαν βαρκούλα με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης στον πολυκόφτη να πολτοποιηθούν καλά.

Με ένα κουτάλι καλύπτουμε την επιφάνεια από τις μελιτζάνες με το μείγμα γαλέτας.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για  20 – 25 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.