Μια διαφορετική συνταγή για μαγειρίτσα μας προτείνει η Σεφ @Νικόλ Μαρίνου.. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα υλικά…

mageiritsa

Υλικά:

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 100 -150 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα πορτσίνι
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 100 γρ.πράσο το λευκό μέρος
  • 100 γρ.σέλερι μόνο το κοτσάνι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 1/ 2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • Χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα λευκά  μανιτάρια και τα πλευρώτους και τα  κόβουμε σε μικρά καρέ.

Μέσα σε ενα μπολ με χλιαρό νερό μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για μισή ώρα περίπου φροντίζοντας το νερό να καλύπτει τα μανιτάρια.

Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι σε λεπτές φέτες.

Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε σε ροδέλες και το σέλερι.Καθαρίζουμε τον μάραθο και ψιλοκόβουμε χωρίς τα κοτσάνια.

Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 φλ.τσ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το πράσο, το σέλερι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια .Οταν μαραθούν ελαφρώς  ρίχνουμε τα λεύκα μανιτάρια,τα πλευρώτους και τα πορτσίνι αφού τα σουρώσουμε χωρίς να πετάξουμε το νερό που τα μουλιάσαμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Όταν σοταριστούν πολύ καλά και εξατμιστούν τα υγρά τους προσθέτουμε το νερό από τα πορτσίνι και ζωμό λαχανικών ή νερό έτσι ώστε να  καλύψει τα λαχανικά τελείως.

Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.

Οταν πέσει ο όγκος από το σπανάκι ρίχνουμε λίγο ζωμό για να βράσουν όλα τα λαχανικά μαζί για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο .

Προς το τέλος ρίχνουμε τον μάραθο και κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα.

Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ μόνο τα ασπράδια να αφρατέψουν με έναν αυγοδάρτη στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος το χυμό λεμονιού και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.

Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την μαγειρίτσα λαχανικών και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με τα αυγά ενώ  παράλληλα  χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.Αυτό το κάνουμε άλλες 2 φορές και μετά ρίχνουμε το μείγμα αυγών μέσα στην κατσαρόλα κουνάμε να πάει παντού και δεν βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά γιατί θα κόψει το αυγολέμονο.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μάραθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή Επιτυχία!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.