Σούπερ καλοκαιρινή συνταγή μας ετοίμασε η Νικόλ γι’ αυτή την εβδομάδα! Αν είστε λάτρης των ζυμαρικών παρέα με τα θαλασσινά, δοκιμάστε να φτιάξετε λιγκουίνι με καλαμαράκια και είμαι σίγουρη πως θα μείνετε με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Υλικά:
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 3 – 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. κοφτό μαραθόσπορος σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα λιγκουίνι al dente και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε .
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια αφού τα στραγγίξουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν (περίπου 5 λεπτά) και ρίχνουμε τον μαραθόσπορο να βγάλει τα αρώματα του και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το ούζο και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια.
Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε για να μην είναι στεγνά και για δύο τρία λεπτά τα βάζουμε ξανά στη φωτιά να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!