Η Νικόλ για αυτή την εβδομάδα μας ετοίμασε μια σούπερ ελληνική παραδοσιακή συνταγή, κοκκινιστά κεφτεδάκια με χωριάτικες χυλοπίτες! Λατρεύω την ελληνική κουζίνα, όπως και τις παραδοσιακές συνταγές! Δείτε την συνταγή:

Υλικά:

  • Ένα πακέτο χωριάτικες χυλοπίτες 500γρ.
  • 500 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
  • Ένα ξερό κρεμμύδι
  • Τρείς φέτες μπαγιάτικο ψωμί μόνο την ψίχα
  • Ένα αυγό
  • Δύο κουταλιές  σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Δύο κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 400 γρ.ντομάτες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη
  • Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Δύο πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
  • Μια κουταλιά  γλ.πάπρικα γλυκιά
  • Μια κουτ.σούπας πετιμέζι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.Σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά,το ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη,τις φέτες του ψωμιού( αφού τις έχουμε μουσκέψει πρώτα και τις έχουμε στίψει καλά να φύγουν όλα τα ζουμιά),το αυγό,λίγο ελαιόλαδο,τον μαϊντανό,το δυόσμο,αλάτι, πιπέρι πλάθουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και όταν κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο και καλύπτουμε τα 2/3 του τηγανιού.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε αλεύρι και στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και περνάμε τους κεφτέδες από το αλεύρι τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά.Οταν ψηθούν καλά από τη μια τους γυρίζουμε με προσοχή από την άλλη μεριά.

Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε με τους επόμενους κεφτέδες μέχρι να τελειώσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα.Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ανακατεύουμε μέχρι να βγουν τα υγρά και ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα.Αφήνουμε τρία λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες,το πετιμέζι,αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα.Οταν είναι έτοιμη ρίχνουμε με προσοχή μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια αφήνουμε να πάρουν δύο τρεις βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Μέσα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις χυλοπίτες με τη σάλτσα και βάζουμε επάνω τους κεφτέδες . Στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου και σερβίρουμε.

@Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.