Το καλοκαίρι ξεκινά και η Νικόλ μας ετοίμασε μια υπέροχη συνταγή για γιουβαρλάκια με ντομάτα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά για τα γιουβαρλάκια:
- 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
- 1 αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
- 4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
- 3 κουτ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλ.ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ.πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 φλυτζ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη (χωρίς τα σπόρια)
- 2 φλυτζ. νερό ή ζωμό κότας
- 1/2 φλυτζ.ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ.γεμάτο πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ.γλ.μπούκοβο γλυκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη.
Για τη σάλτσα:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την γλυκιά πάπρικα και το γλυκό μπούκοβο για 3 λεπτά στη συνέχεια ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε αλλά 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα με τον ζωμό κότας,αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπαλίτσες και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πυκνώνει η σάλτσα.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Καλή επιτυχία!
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!