Η Σεφ @Νικόλ Μαρίνου μας ετοίμασε το νοστιμότερο σουφλέ με τυριά και πιπεριά φλωρίνης!!! Πάρτε μολύβι και χαρτί, για να σημειώσετε τα υλικά…

Υλικά:

  • 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
  • 6 φέτες φιλέτο γαλοπούλας βραστό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ.τσένταρ τριμμένο
  • 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ.τυρί ένταμ ψιλοκομμένο
  • 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι  κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1,5 λίτρο γάλα με λίγα λιπαρά
  • 3 αβγά
  • Λίγο αγελαδινό βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά τον πάτο και τα πλάγια  από ένα ταψί πυρέξ (35×25).

Στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού χωρίς την κόρα την μια δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήσουμε κενά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σκορπίζουμε το 1/3 των τυριών σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού και στη συνέχεια σκορπίζουμε το 1/3 του φιλέτου γαλοπούλας πάνω σε όλη την επιφάνεια.

Ρίχνουμε εδώ και εκεί μικρά κομματάκια από την πιπεριά Φλωρίνης που έχουμε στραγγίξει καλά και σκορπάμε μικρά κομματάκια από αγελαδινό βούτυρο.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές έτσι ώστε να δημιουργηθούν τρείς στρώσεις από όλα τα υλικά.

Η τελευταία στρώση φροντίζουμε να είναι από το μείγμα των τυριών και αν θέλουμε ρίχνουμε κομματάκια από αγελαδινό βούτυρο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα τα αυγά χτυπημένα με τον αυγοδάρτη ,το μοσχοκάρυδο,αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε με αυτό το υγρό όλη την επιφάνεια του σουφλέ να βραχεί καλά το ψωμί του τοστ.

Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να απορροφήσει το σουφλέ όλα τα υγρά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις.

Καλή επιτυχία…!!!

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.