Σήμερα η Σεφ Νικόλ Μαρίνου ετοιμάζει για σας Burger με κοτόπουλο!!! Είμαι σίγουρη πως και τα παιδιά κι εσείς θα ξετρελαθείτε!!! Εδώ που τα λέμε, ποιος δεν αγαπάει τα Burgers!!!

Burger με κοτόπουλο

Υλικά  για 6 burger:

  • 6 ψωμάκια για burger
  • Ελαιόλαδο
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ

 

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο:

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο κατά προτίμηση  από στήθος
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον χοντρό  τρίφτη
  • 5 φέτες ψωμί του τόστ περασμένες στο μούλτι να γίνουν ψίχουλα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1/2 κουτ.γλ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ.γλ.ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουτ.κουρκουμά σκόνη
  • 1 δοντάκι σκόρδο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 1/2 φλ.τσ.ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για τη σως:

  • 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ.μαγιονέζα
  • 3 -4 κουτ.σούπας κέτσαπ
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 δοντάκι σκόρδο στον ψιλό τρίφτη
  • 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

  • 2 ντομάτες
  • Φύλλα από πράσινη κατσαρή σαλάτα
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε την πράσινη κατσαρή σαλάτα και την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι.

Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σως ανακατεύουμε καλά  και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να την χρειαστούμε.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά  και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα περνάμε λίγο από το τηγάνι για 2 λεπτά ίσα ίσα να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά από το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.

Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και  λαδώνουμε με τα χέρια μας τα μπιφτέκια που έχουμε πλάσει και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 4 -5 λεπτά από κάθε μεριά.

Προς το τέλος βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί τσένταρ και αφήνουμε ελαφρώς να λιώσει.

 

Για το σερβίρισμα:

Σε ένα πιάτο βάζουμε τον πάτο από ένα ψωμάκι και με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη σως,στη συνέχεια 1 φύλλο πράσινης κατσαρής σαλάτας  από πάνω 2 λεπτές φέτες ντομάτας συνεχίζουμε με ροδέλες από ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπιφτέκι από το κοτόπουλο με το τσένταρ και για το τέλος προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας σως και σκεπάζουμε με το καπάκι από το ψωμάκι και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Καλή Επιτυχία!!!

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.