Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις και να φτιάξεις κάτι ιδιαίτερο για τις γιορτές, δοκίμασε να μαγειρέψεις ένα αλμυρό στρούντελ με μοσχαρίσιο κιμά και μανιτάρια. Νομίζω είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές συνταγές για ορεκτικό που μας έχει ετοιμάσει η Νικόλ!

stroyntel

Υλικά:

  • Ένα φύλλο σφολιάτα
  • 400 γρ.μοσχαρίσιο κιμά
  • 350 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ.τσ.ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ.γραβιέρα τριμμένη
  • Ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2  φλ. λευκό κρασί
  • Ένα κουτ.γλ.γλυκιά πάπρικα
  • Ένα κουτ.γλ.μπαχάρι σκόνη
  • Δύο κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • Ένα κρόκο αυγού
  • Σουσάμι

 

Εκτέλεση:

Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από την προηγούμενη ημέρα στην συντήρηση να ξεπαγώσει.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τοποθετούμε μια σοτέζα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός μαζί με το μπαχάρι και την γλυκιά πάπρικα.

Παράλληλα τοποθετούμε στη φωτιά ένα μικρό τηγάνι  να κάψει  ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια  μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μέσα στον κιμά ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό περίπου ένα φλυτζάνι λίγο αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.Οταν είναι έτοιμη αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

Όταν κρυώσει  ο κιμάς προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας  και βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση του κιμά απλώνοντας με ένα κουτάλι. Αφήνοντας γύρω γύρω περιθώριο  από την περίμετρο περίπου τρία δάχτυλα.Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις πλαγιές μεριές του φύλλου και πρώτα σκεπάζουμε τη ζύμη με την επάνω μεριά του φύλλου ύστερα από κάτω και αρχίζουμε και πλέκουμε ακτινωτά τη ζύμη με προσοχή να μην φύγει η γέμιση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε με προσοχή το στρούντελ μαζί με την λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον κρόκο αυγού και περνάμε με ένα πινέλακι όλη την επιφάνεια του στρούντελ και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το φύλλο ξανθό χρώμα.

Όταν κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!

@Νικόλ Μαρίνου

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.