Τι πρέπει να συμπεριλάβω σε ένα κουτί πρώτων βοηθειών για ένα μικρό παιδί;

 

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο ή ογκώδες. Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τις προμήθειές σας σε μία πλαστική σακούλα με φερμουάρ, που μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα από την τσάντα στην βαλίτσα, ή οπουδήποτε αλλού. Ή μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε τις προμήθειές σας σε μία γωνία της τσάντας που χρησιμοποιείται για τις πάνες. Ωστόσο, εσείς επιλέγετε να παρακολουθείτε τις προμήθειές σας, για αυτό φροντίστε να συμπεριλάβετε τα παρακάτω.

 

Λίστα: Κουτί πρώτων βοηθειών για μικρά παιδιά

κουτί πρώτων βοηθειών για μικρά παιδιά

Ένα Φάρμακο Ανακούφισης από τον Πόνο και τον Πυρετό

Τα παιδικά Depon και Ponstan είναι 2 καλές επιλογές. Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε το βάρος του παιδιού σας, καθώς οι δοσολογία βασίζεται στο βάρος, και συμπεριλάβετε την σύριγγα ή το ποτηράκι που το συνοδεύει και τις οδηγίες δοσολογίας. Πάντα όμως να συμβουλεύεστε τον παιδίατρο σας για φάρμακα και θεραπείες πριν από τη χορήγηση τους στο παιδί.

 

Αυτοκόλλητους Επιδέσμους

Οι επίδεσμοι μπορούν να «θεραπεύσουν» όλα τα είδη προβλημάτων, από καρούμπαλα και μελανιές μέχρι σοβαρές γρατζουνιές. Οι επίδεσμοι με χαρακτήρες από καρτούν είναι πάντα καλύτεροι και φαίνεται να παρέχουν αυξημένη δύναμη θεραπείας. (Αυτό θα σας έλεγε ένα μικρό παιδί τουλάχιστον!)
Βρείτε επίδεσμους με χαρακτήρες καρτούν για αγόρια και επίδεσμους με χαρακτήρες καρτούν για κορίτσια.

 

Φυσιολογικός Ορός και Συσκευή Αναρρόφησης ή Ρινικής Απόφραξης

Τα περισσότερα παιδιά μισούν την «συσκευή για τις μύξες» αλλά είναι καλό να έχετε μία μαζί σας, μέχρι τουλάχιστον να μάθει το παιδί σας να φυσάει την μύτη του. Ο φυσιολογικός ορός και η αναρρόφηση μπορούν να σας κάνουν ήρωες όταν το παιδί σας δεν μπορεί να κοιμηθεί λόγω βουλωμένης μύτης.

 

Κορτιζονούχο Κρέμα για Αλλεργίες και Τσιμπήματα

Η κρέμα που μπορεί να καταπραΰνει τη φαγούρα και τα εξανθήματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από τσουκνίδα μέχρι και τσιμπήματα εντόμων. Μπορείτε να βρείτε και  σπρέι απο φυτικά συστατικά χωρίς κορτιζόνη ή κρέμες για φροντίδα απο τσιμπήματα εντόμων.

 

Θερμόμετρο

Ξέρουμε ότι μπορείτε να καταλάβετε αν το παιδί σας έχει πυρετό με ένα φιλί στο μέτωπο. Αλλά στους γιατρούς αρέσουν οι βάσιμες πληροφορίες, για αυτό ρίξτε ένα θερμόμετρο υδραργύρου ή ηλεκτρονικό στο κουτί πρώτων βοηθειών. Αν χρειαστεί να πάτε το παιδί σας στον γιατρό, θα το εκτιμήσει αν ξέρετε ακριβώς πόσο υψηλός ήταν ο πυρετός του.

Εάν το παιδί σας είναι πολύ μικρό και δεν είναι τόσο συνεργάσιμο με τα κλασσικά θερμόμετρα του λεπτού τότε προτιμήστε ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο μετώπου που “δείχνει” την θερμοκρασία σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

Αντιισταμινικό Σιρόπι για Αλλεργίες και Κνησμό

Η διφαινυδραμίνη, καλύτερα γνωστή ως fenistil, aerius ή xozal μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελαχιστοποιήσει τις αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι σημαντικό αν το παιδί σας έχει περιβαλλοντικές ή εποχιακές αλλεργίες ή πιθανές αλλεργίες σε έντομα. Και πάλι, η δοσολογία βασίζεται στο βάρος, για αυτό να γνωρίζετε το βάρος του παιδιού σας και την συνιστάμενη δόση πριν ξεκινήσετε. Μην ξεχάσετε μία συσκευή μέτρησης της δόσης. Ρίξτε μία βαθμολογημένη στοματική σύριγγα με αυτό το φάρμακο (Αν δεν έχετε τότε ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας.)

 

Αντιβακτηριδιακή Κρέμα

Η τυποποιημένη τριπλή αντιβιοτική αλοιφή που μπορείτε να αγοράσετε στο φαρμακείο είναι καλή για απλές ουλές, ανοιχτά τραύματα και γρατζουνιές. Μπορείτε να προμηθευτείτε αντιβιοτικές κρέμες ή αντιβιοτικά σπρέι χωρίς συνταγή αλλά να έχετε υπόψιν σας ότι δεν λειτουργούν ενάντια σε ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια σταφυλόκοκκου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Προτού χορηγήσετε οποιοδήποτε φάρμακο στο παιδί σας, επικοινωνήστε πρώτα με τον παιδίατρο σας για να σας υποδείξει ποια φάρμακα θα δώσετε και σε ποιες δοσολογίες.

Ελέγξτε και συμπληρώστε το κουτί πρώτων βοηθειών σας τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ή και περισσότερες. (Δεν θέλετε να ξεμείνετε από επιδέσμους!) Και να θυμάστε ότι τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων και των αλοιφών και των λοσιόν έχουν ημερομηνίες λήξης για αυτό να τα πετάτε και να τα αντικαταστείτε αν χρειάζεται.

 

Τηλέφωνο κέντρου δηλητηριάσεων: 2107793777

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΠώς να κρατήσετε το Μωρό σας Ασφαλή κατά τους Καλοκαιρινούς Μήνες
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Λαδένια Κιμώλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.