Απολέπιση

Έχω γίνει κουραστική, το ξέρω, αλλά θα το ξαναπώ: αν αναζητάτε ένα υγιές και πιο νεανικό δέρμα, πρέπει να φροντίζετε τακτικά το δέρμα σας και να το περιποιείστε όποτε είναι απαραίτητο. Όπως ακριβώς ο σωστός καθαρισμός, η λοσιόν και η ενυδάτωση, ένα εξίσου πολύ σημαντικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματος σας είναι να κάνετε τακτικά απολέπιση στο πρόσωπό σας.

Συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, το δέρμα του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητο και είναι επιρρεπές σε αρκετά προβλήματα όπως ακμή, κηλίδες, πανάδες, ξηρότητα κλπ. Είναι επίσης και το πιο εκτεθειμένο μέρος του σώματος, και συνεπώς απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Με την απολέπιση (ή αλλιώς το scrub, το τρίψιμο ή όπως αλλιώς μπορεί να το γνωρίζετε) αφαιρείται το νεκρό δέρμα από το πρόσωπό σας και αποκαλύπτεται ένα εύπλαστο και φρέσκο δέρμα. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η απολέπιση είναι επιβλαβής για το δέρμα, πράγμα που όμως δεν είναι αλήθεια. Εάν χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν απολέπισης με τα κατάλληλα συστατικά, πάντα ωφελεί το δέρμα σας και το κάνει να είναι όμορφο και αψεγάδιαστο.

Αλλά πώς λειτουργεί η απολέπιση; Ποια οφέλη μπορείτε να περιμένετε; Αυτό το άρθρο έχει όλες τις απαντήσεις!

Απολέπιση

Οφέλη από την απολέπιση προσώπου:

 • Η απολέπιση θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, που κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο και θαμπό, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη νέων κυττάρων για μια πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση.
 • Με τις κυκλικές κινήσεις που γίνονται κατά την απολέπιση, διεγείρεται το δέρμα, με αποτέλεσμα τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος. Αυτό οδηγεί σε ένα σφριγηλό και υγιές πρόσωπο.
 • Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ατέλειες (κηλίδες) και πανάδες, είναι ιδανικό να κάνετε τακτικά απολέπιση, καθώς, αφαιρώντας τη βρωμιά από το πρόσωπο οι ατέλειες του δέρματος μειώνονται και οδηγείται στην πιο αψεγάδιαστη εμφάνιση. Κι αν το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε έχει φυσικά λευκαντικά συστατικά για το δέρμα, το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο.
 • Για άτομα με ξηρή επιδερμίδα που έχουν έντονα σημάδια ξηρότητας γύρω από την περιοχή της μύτης και του πηγουνιού, η απολέπιση θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε αυτά τα «μπαλώματα» και θα σας κάνει εύκολη την ενυδάτωση.
 • Εάν είστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι μετά από μια κουραστική μέρα, ακόμα και το πρόσωπό σας θα φανεί κουρασμένο. Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς, της σκόνης και των ρύπων που έχουν συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται φρέσκο, χαλαρό και λαμπερό.Απολέπιση

Πώς χρησιμοποιώ ένα προϊόν απολέπισης;

 • Αρχικά αποφασίστε αν πρέπει ή όχι να κάνετε απολέπιση: δεν μπορούν όλα τα δέρματα να ωφεληθούν από την απολέπιση. Για παράδειγμα, άνθρωποι που έχουν ροδόχρους ακμή, κρεατοελιές, φλεγμονώδη ακμή ή έρπη, μπορεί να παρατηρήσουν επιδείνωση της κατάστασής τους κάνοντας απολέπιση. Εάν έχετε ιστορικό δερματικών προβλημάτων, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας σχετικά με το ποια περιποίηση προσώπου είναι κατάλληλη για το δέρμα σας.
 • Προσδιορίστε τον τύπο δέρματός σας: τα διαφορετικά είδη δέρματος θα αντιδράσουν διαφορετικά στα προϊόντα απολέπισης και υπάρχουν κατάλληλα προϊόντα για τον κάθε τύπο δέρματος, οπότε φροντίστε να διαλέξετε αυτό που έχει ανάγκη το δικό σας δέρμα.
 • Διαβάστε και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες για τη χρήση του απολεπιστικού προϊόντος: δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις προειδοποιήσεις των προϊόντων, στις ημερομηνίες λήξης, στα πιθανά αλλεργιογόνα ή στις δυσμενείς αλληλεπιδράσεις με άλλα προϊόντα προσώπου. Ορισμένα scrub προορίζονται αποκλειστικά για απολέπιση, αλλά δεν καθαρίζουν το δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πλύνετε το πρόσωπό σας πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για να είναι αποτελεσματικό.
 • Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να βρέξετε το δέρμα σας: βεβαιωθείτε ότι έχετε βρέξει επαρκώς ολόκληρο το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, όμως όχι πολύ ζεστό, γιατί μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας.
 • Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας απαλά με το προϊόν απολέπισης για 1 λεπτό: πάρτε μια ποσότητα από το προϊόν και κάντε κυκλικές ήπιες κινήσεις σε όλο το πρόσωπό σας και το λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Προσέξτε να μην τρίψετε πάρα πολύ, για να αποφύγετε την περιττή ερυθρότητα ή το ξεφλούδισμα. Επίσης, το τρίψιμο για περισσότερο από 60-90 δευτερόλεπτα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή ευαισθησία.
 • Ξεπλύνετε το scrub από το πρόσωπό σας: βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει εντελώς το πρόσωπό σας από το προϊόν, ώστε να έχετε ένα λείο και απαλό δέρμα.
 • Στεγνώστε το δέρμα σας: σκουπίστε απαλά το δέρμα σας (ταμποναριστά) με μια μαλακή και καθαρή πετσέτα και συνεχίστε με την υπόλοιπη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας.
 • Ενυδατώστε το δέρμα σας: ακόμη και αν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα, η ενυδάτωση είναι απαραίτητο κομμάτι της ρουτίνας φροντίδας του δέρματος, ειδικά μετά την απολέπιση. Η ενυδάτωση βοηθά στην αποφυγή της υπερπαραγωγής λιπαρότητας του δέρματος και διατηρεί το δέρμα υγιές και ισορροπημένο.
 • Κάντε απολέπιση μόνο 1 με 2 φορές την εβδομάδα: ίσως να είναι δελεαστικό να έχετε αυτό το απαλό και λαμπερό πρόσωπο κάθε πρωί. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα scrub προσώπου πάρα πολύ συχνά μπορεί να ξεφλουδίσει τα ευαίσθητα κύτταρα του δέρματός σας. Βέβαια, αν το προϊόν έχει πολύ λεπτούς κόκκους και είναι ήπιο σε σύσταση, ενδεχομένως και με χρήση 2-3 φορές την εβδομάδα να μην δημιουργηθεί καμία ευαισθησία. Ξεκινήστε συντηρητικά και στην πορεία θα δείτε ποια συχνότητα είναι αποτελεσματική για εσάς.

 

Στην αγορά, υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα απολέπισης, ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε και τις ανάγκες σας. Αν κάνετε τη σωστή επιλογή, η συνήθεια αυτή θα σας γίνει σίγουρα λατρεία!

Προσωπικά, αυτό τον καιρό χρησιμοποιώ το Rice Gelato scrub της Beautydrugs και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη (είναι για όλους τους τύπους δέρματος, πολύ λεπτόκοκκο και με μια μυρωδιά… για φάγωμα!!!).

ΑπολέπισηΒρες το εδώ

Ανακαλύψτε το δικό σας αγαπημένο προϊόν απολέπισης και μοιραστείτε το μαζί μου στη σελίδα μου στο facebook ή στο λογαριασμό μου στο Instagram!! Σας περιμένω!

Ελένη Φιλιππούση

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.