Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από την αρχή της λειτουργίας του, επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα σχολικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων. Λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα χρονική συγκυρία και αναζητώντας νέους τρόπους για να είναι κοντά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, το ΚΠΙΣΝ δημιούργησε το SNFCC Class, μια ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα και να τα υλοποιούν μέσα στην τάξη τους.

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

SNFCC CLASS Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ 002

Με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, τα σχολικά προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για κάθε σχολική βαθμίδα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λειτουργούν συμπληρωματικά της διδακτικής ύλης, εμπλουτίζοντας με τρόπο ψυχαγωγικό αλλά ταυτόχρονα επιμορφωτικό τη διαδικασία της διδασκαλίας.

Με γνώμονα την ευελιξία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα μέσα από το SNFCC Class να εγγραφούν στα σχολικά προγράμματα της επιλογής τους, υλοποιώντας τα κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων και διαμορφώνοντας το χρονοδιάγραμμα που ταιριάζει στη δική τους τάξη. Προαιρετικά, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν και webinars τα οποία γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σκοπό έχουν να τους ενημερώσουν σχετικά με το πως μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την πλατφόρμα και το υλικό που βρίσκουν σε αυτή. Μετά την ολοκλήρωση κάθε σχολικού προγράμματος, παρέχεται πιστοποίηση παρακολούθησης.

SNFCC CLASS Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ 3 002

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα μέσα από μερικά απλά βήματα, κάνοντας εγγραφή στο class.snfcc.org. Στην περίπτωση τηλεκπαίδευσης τα προγράμματα μπορούν να διεξαχθούν μέσω διαμοιρασμού οθόνης (share screen). Για τη διεξαγωγή στη σχολική αίθουσα, αρκεί να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, προτζέκτορα και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Περιγραφή προγραμμάτων

TO KΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ (για μαθητές γυμνασίου)

Οι μαθητές, με εργαλεία το πείραμα, την έρευνα και τους μετεωρολογικούς σταθμούς,  μαθαίνουν για τις συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου, για το πώς οι δραστηριότητες του ανθρώπου έχουν επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο και για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος του μαθήματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έννοια της κλιματικής αλλαγής και τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πως αυτές εφαρμόζονται στο ΚΠΙΣΝ.

SNFCC CLASS Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ 2 002

ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ (για μαθητές γ’ – στ’ δημοτικού)

Τι επιπτώσεις έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον; Πώς μπορώ να αλλάξω συνήθειες στην καθημερινότητα μου ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον; Πώς το ΚΠΙΣΝ έχει εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας; Οι μαθητές μέσω του προγράμματος ανακαλύπτουν τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και μαθαίνουν τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα δύο ακόμη προγράμματα με θέμα τη βιωσιμότητα: «Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει» (για μαθητές α’ έως γ’ δημοτικού) και «Μία πόλη, ένα οικοσύστημα» (για μαθητές λυκείου).

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα σχολικά προγράμματα θα επανέλθουν με δια ζώσης συμμετοχή, διαφορετικά θα συνεχιστούν ψηφιακά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα class.snfcc.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.