Στην πρωτότυπη Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου, μπορείτε να ζήσετε την μοναδική εμπειρία της ανάγνωσης επιλεγμένων βιβλίων μαζί με τα παιδιά σας, σ’ έναν συνδυασμό επισκέψεων στον χώρο της Βιβλιοθήκης αλλά και από το σπίτι σας!

lesxi anagnosis2

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού και περιλαμβάνει δύο συναντήσεις, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι ίδιοι συμμετέχοντες:

1η συνάντηση, στον φυσικό χώρο της Βιβλιοθήκης:
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, ώρες 17:30-19:00

2η συνάντηση, online μέσω του προγράμματος Teams:
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, ώρες 17:30-19:00

Πρόκειται για μεταφορά και στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, της πρωτότυπης Λέσχης ανάγνωσης: Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε; που η Βιβλιοθήκη μας έχει διοργανώσει στους χώρους της άλλες έξι φορές στο παρελθόν.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre), το οποίο αποτελεί μία στρατηγική ανάγνωσης και ξεκίνησε ως ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Στην πορεία της εξέλιξής του, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από διάφορες ηλικιακές ομάδες και σε διάφορες θεματικές περιοχές. Ιδιαιτέρως σε εφαρμογές που αξιοποιούν σενάρια με επιστημονικό περιεχόμενο, έχει διαπιστωθεί η ενίσχυση της κατανόησης επιστημονικών εννοιών.

Σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. Πιο συγκεκριμένα, έρχονται σε επαφή με αποσπάσματα επιλεγμένων βιβλίων μαθηματικής λογοτεχνίας, ολοκληρώνουν δραστηριότητες σχετικά με το περιεχόμενο των αποσπασμάτων, ζωντανεύουν τους ήρωες με τη φωνή τους και ολοκληρώνουν, πάντα σε συνεργασία, μαθηματικές προκλήσεις οι οποίες θα καλλιεργήσουν τη μαθηματική τους σκέψη και θα τους αποκαλύψουν τη διασκεδαστική πλευρά των Μαθηματικών.

Επιλεγμένα βιβλία: Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα (Δημήτρης Παναγάκος), Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά (Τεύκρος Μιχαηλίδης), Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα (Λέλα Στρούτση), Φαντασία και Μαθηματικά (Ιωάννης Σταμέλος), Ο Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ (Απόστολος Δοξιάδης).

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COVID-19

Η χρήση μάσκας και η διατήρηση των αποστάσεων είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας.

Η Βιβλιοθήκη, εξυπηρετεί το κοινό της μόνο με την Υπηρεσία Δανεισμού, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 11:30- 15:30 και κατόπιν ραντεβού (στο τηλέφωνο 210 9469631 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση [email protected]). Για συμμετοχή στα προγράμματα της Βιβλιοθήκης, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων. Επίσης από Δευτέρα έως Παρασκευή δέχεται επισκέψεις σχολικών ομάδων με περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 8 άτομα).

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.