Mom Blogger Έφη Αργυροπούλου
Mom Blogger Έφη Αργυροπούλου

Το μότο μου είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΑΜΑ=ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Έφη είχα την χαρά να την γνωρίσω από κοντά πριν από πολλά χρόνια, στην κοπή πίτας που είχε κάνει για το workingmoms,το τρίτο της παιδί όπως αποκαλεί την ιστοσελίδα της.

Αυτό που με κέρδισε ήταν η αμεσότητά της με τον κόσμο, αλλά και το πάθος και η αγάπη που έχει με την δουλειά της.

Πρόσφατα εκδόθηκε και το πρώτο της παραμύθι με τίτλο ¨Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα¨

Πάμε να γνωρίσουμε την Έφη…μια εργαζόμενη μανούλα!

 

  1. Έφη μου, πες μας λίγα πράγματα για σένα… να σε γνωρίσουμε λίγο παραπάνω

Τι να σου πω για μένα….  Είμαι και ΄γω μια ακόμα εργαζόμενη μαμά, η μαμά του Κωνσταντίνου και του Δημήτρη 8 και 4 χρονών αντίστοιχα που ήρθαν στην ζωή μου για να με κάνουν καλύτερο άνθρωπο! Τα γλυκά μου λουλουδάκια είναι η κινητήριος δύναμη μου και αυτά ευθύνονται για τα περισσότερα από αυτά που έχω καταφέρει στη ζωή μου.

  1. Πότε και για ποιον λόγο αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Το blogging μπήκε στη ζωή μου αυθόρμητα πριν 6 χρόνια, τον Ιανουάριο του 2013 και ήρθε για να μου διδάξει ότι αν έχει πείσμα και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις , είναι βέβαιο ότι θα έχει επιτυχία! Το ξεκίνησα από μια προσωπική μου ανάγκη να ξεφύγω λίγο από την απαιτητική καθημερινότητα της full-time μαμάς, γιατί εκείνη την περίοδο δεν εργαζόμουν κάπου αλλού και να έρθω σε επαφή μ’ άλλες μαμάδες. Ήθελα να γίνω έμπνευση τους ώστε να περνούν δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και να συμπορευτούμε μαζί στον θαυμαστό κόσμο της μητρότητας.

 

  1. Έχεις κάνει γνωριμίες μέσα από τον υπέροχο κόσμο του blog που θα κρατήσεις στην ζωή σου;

Ναι βέβαια, έχω γνωρίσει φανταστικές και αξιόλογες γυναίκες και μαμάδες που εκτιμώ απεριόριστα, εξίσου δημιουργικές με εμένα, που ίσως να μην είχα την δυνατότητα να γνωρίσω αλλιώς στη ζωή μου. Το μόνο λυπηρό είναι ότι κάποιες άλλες είναι πολύ ανταγωνιστικές, χωρίς πραγματικά να υπάρχει λόγος γιατί εγώ θεωρώ ότι όλες είμαστε ξεχωριστές, ότι κάθε μία προσφέρει κάτι διαφορετικό και ότι για όλους υπάρχει χώρος στον όμορφο κόσμο του blogging. Το κλειδί για την επιτυχία είναι ο καθένας να κοιτάει τη δουλειά του και να μην είναι ανταγωνιστικός.

 

  1. Τα social media σε βοήθησαν, να έρθεις πιο κοντά με τον κόσμο, να μάθεις τι είναι αυτά που ενδιαφέρει τον αναγνώστη, ώστε να γράφεις σχετικά άρθρα;

Εννοείται τα social media  με βοηθούν πολύ να αφουγκράζομαι τις ανάγκες των μαμάδων. Αν και ομολογουμένως κάποιες φορές με κουράζει η αγένεια, και καθώς κρύβονται  πίσω από ένα πληκτρολόγιο βγάζουν όλοι την κακία που κρύβουν μέσα τους.  Βεβαίως η τριβή μου με τα social media 6 χρόνια τώρα με έχει μάθει να χειρίζομαι με ψυχραιμία τέτοια περιστατικά.
Πολλά άρθρα μου έχουν προκύψει από ερωτήσεις, σχόλια και προσωπικά μηνύματα αναγνωστών και ακόμα και αν δεν είναι δικά μου, αναζητώ μέσα από τους αρθρογράφους συνεργάτες μου να ικανοποιήσουμε τις απορίες τους. Άλλωστε γι’ αυτό δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες ξεχωριστή στήλη στο www.workingmoms.gr που μπορούν να στέλνουν οι αναγνώστες μας τις ανησυχίες τους και μια πλειάδα ειδικών καταρτισμένων επιστημών, απαντούν στις ερωτήσεις τους.

 

  1. Η οικογένειά σου είναι δίπλα σου σε όλη την προσπάθειά σου, εννοώ καταλαβαίνει τους ρυθμούς της δουλειά σου;

Για να είμαι ειλικρινής γιατί έτσι πάντα λειτουργώ,  τα πρώτα χρόνια ο σύζυγος μου δεν έδειχνε τόση κατανόηση, ούτε υποστήριζε τους ρυθμούς της δουλειάς μου και ο λόγος βέβαια είναι απολύτως κατανοητός, γιατί δεν απόφερε οικονομικά τόσο όσο ο χρόνος που σπαταλούσα. Πλέον με την πάροδο του χρόνου έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα και έχει κατανοήσει πλήρως τους  ρυθμούς  της δουλειάς μου, γιατί τα τελευταία χρόνια  το www.workingmoms.gr είναι η κύρια πηγή εισοδήματός μου. Τα παιδιά μου ήταν πάντα χαρούμενα με την δουλειά της μαμάς και πώς να μην είναι άλλωστε αφού καθημερινά κατακλύζονται από παιχνίδια, δώρα και βιβλία, συν τις δεκάδες εξόδους στους  χώρους που επισκεπτόμαστε και εν συνεχεία προτείνω στις μαμάδες που με ακολουθούν.

Mom Blogger Έφη Αργυροπούλου
Mom Blogger Έφη Αργυροπούλου
  1. Έγραψες ένα υπέροχο παραμύθι, για τον μικρό Οδυσσέα και την πλεονεξία που διακρίνει τον ήρωα του παραμυθιού για τα παιχνίδια και όχι μόνο. Θεωρείς πως τα παιδιά την σημερινή εποχή είναι ¨καλομαθημένα¨ και πως οι γονείς εκπληρώνουν όλες τις επιθυμίες τους;

Θεωρώ ότι τα παιδιά δεν είναι τίποτα από μόνα τους, δεν γεννιούνται από μόνα τους καλομαθημένα, εμείς τα κάνουμε. Δυστυχώς οι ρυθμοί της σύγχρονης οικογένειας είναι τρελοί και για το λόγο αυτό οι γονείς σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία των παιδιών τους  για να απαλλαγούν από τις τύψεις που λείπουν πολλές ώρες μακριά τους. Βέβαια αδυνατούν να κατανοήσουν ότι κανένα υλικό αγαθό δεν αναπληρώνει την προσωπική τους παρουσία, αλλά όταν το έχουν συνειδητοποιήσει είναι πια αργά και τα παιδιά έχουν γίνει ήδη υπερκαταναλωτικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το διαχειριστούν.  Ορμώμενη απ’ αυτό έγραψα την Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα  που  γεννήθηκε από την προσωπική μου βιωματική εμπειρία με τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο και ήρθε να δώσει λύση στο αιώνιο πρόβλημα σχεδόν όλων των γονιών!

“Ένα παραμύθι που οι γονείς διαβάζοντας το μαζί με τα παιδιά τους, θα μάθουν να μην υπερβάλουν με τα υλικά αγαθά και να μην πλεονεκτούν”.

Αυτό που θα πρότεινα στους γονείς για να ελαφρύνουν τις τύψεις τους για τις ώρες που είναι μακριά τους, είναι όταν επιστρέφουν να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, να πέφτουν στο πάτωμα μαζί τους, να παίζουν μαξιλαροπόλεμο, να διαβάζουν παραμύθια, να κάνουν φούσκες, να παίζουν κουκλοθέατρο, επιτραπέζια παιχνίδια και οτιδήποτε θα τα φέρει πιο κοντά στα παιδιά ουσιαστικά!

 

Mom Blogger Έφη Αργυροπούλου
Mom Blogger Έφη Αργυροπούλου
  1. Έχεις δυο υπέροχα παιδιά, τι εύχεσαι γι’ αυτά και το μέλλον τους;

Από τότε που έγινα μαμά η μόνιμη αγωνία μου, η πρώτη σκέψη όταν ξυπνάω και η τελευταία όταν κοιμάμαι είναι τα παιδιά μου. Το μόνο που εύχομαι γι’ αυτά είναι να είναι ευτυχισμένα, δεν με νοιάζει να γίνουν επιστήμονες, με ενδιαφέρει να γίνουν καλοί και χαρούμενοι άνθρωποι με ψυχική ισορροπία. Να βρουν ανθρώπους στη ζωή τους που θα τους αγαπήσουν γι’ αυτό που είναι και δε θα θέλουν να τους αλλάξουν και πάνω απ’ όλα να εκπληρώσουν όλα τους τα όνειρα! Εγώ και ο μπαμπάς τους θα είμαστε νοερά δίπλα τους και η μεγαλύτερη ικανοποίηση μας θα είναι όταν δεν θα μας έχουν πια ανάγκη, όταν θα πατάνε γερά στα πόδια τους!

 

  1. Ημέρες γιορτών τώρα, πες μια παιδική χριστουγεννιάτικη ανάμνησή σου;

Μια όμορφη παιδική Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση είναι το καρουζέλ που λάτρευα να κάνω και νοερά με μετέφερε στη μαγεία των Χριστουγέννων όπως τις ζούσα μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες που τόσο αγαπούσα να βλέπω. Τα πιο όμορφα όμως Χριστούγεννα της ζωής μου τα έχω ζήσει από τότε που έγινα μαμά και κουρνιάζουμε δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο διαβάζοντας ιστορίες αλλά ακόμα απολαμβάνουν να τους αφηγούμαι δικές μου φανταστικές ιστορίες που πλάθω από το μυαλό μου.

 

  1. Για το τέλος, έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στην ζωή σου ή κάτι που σκέφτεσαι στα δύσκολα και σε κάνει να χαμογελάς και να προχωράς παρακάτω;

Το μότο μου είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΑΜΑ=ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ,  μόνο αν εμείς οι μαμάδες είμαστε γεμάτες και ευτυχισμένες, θα είναι και τα παιδιά μας. Τα παιδιά είναι σφουγγάρια και ότι βιώνουν αντανακλούν και αυτά στην ζωή τους.

 

Το παραμύθι της  Έφης “Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα” είναι αυτοέκδοση και διανέμεται με κούριερ.

Tιμή λιανικής: 10€ και αυτή την περίοδο δίνεται Δώρο μαζί με το παραμύθι ένα υπέροχο γράμμα από τον ίδιο τον Άι Βασίλη.

Μπορείτε να παραγγείλετε το παραμύθι από τη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/hodysseiatoumikrouodyssea/

Με e-mail στο [email protected] και στη σελίδα του Working Moms στο facebook:

https://www.facebook.com/workingmoms.gr/

Την Έφη Αργυροπούλου μπορείτε να την βρείτε:

Στο Working Moms facebook: https://www.facebook.com/workingmoms.gr/

Στην Working Moms ομάδα: https://www.facebook.com/groups/workingmomsblog/

Προφίλ Efi Argyropoulou: https://www.facebook.com/bloggerofworkingmoms

Instagram: https://www.instagram.com/workingmoms.gr/

 

Άρθρα της δημοσιεύονται στο Βlog του Public, Infokids.gr και άμεσα ξεκινάει συνεργασία με το Mothersblog.gr, το Thrive.gr και κάποια άλλα sites τα οποία δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα, όταν επιβεβαιωθεί η συνεργασία θα το ανακοινώσει για να μπορέσετε να την διαβάζετε και από εκεί!

 

 

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.