Θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο γλυκό, που μπορούν να το φάνε και τα παιδιά σας; Δεν έχετε παρά να φτιάξετε ένα κορμό ή μωσαϊκό. Είναι ένα γλυκό με απλά υλικά, δεν χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας (χωρίς μίξερ) και είναι πεντανόστιμο, εξάλλου, όπου υπάρχει σοκολάτα ουδείς μπορεί να αντισταθεί!

Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (για την ακρίβεια από το δεύτερο πακέτο θα χρησιμοποιήσετε τα ¾ )
  • 250γρ. φυτική μαργαρίνη (πλάκα)
  • 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο 100%
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (ανάλογα το πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 2 βανιλίτσες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα φρέσκο
  • 170γρ. κουβερτούρα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε την μαργαρίνη σε ένα πιάτο, και τυλίγουμε το πιάτο με μεμβράνη, τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1,5΄, ώσπου να λιώσει.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα την λιωμένη μαργαρίνη, κατόπιν βάζουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα. Μετά προσθέτουμε το κακάο και συνεχίσουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το κονιάκ, το γάλα και τις βανιλίτσες και ανακατεύουμε. Σε αυτή την φάση μπορείτε να δοκιμάσετε το μίγμα για να δείτε πόσο γλυκό το θέλετε. Τέλος σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Κόβετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε το μίγμα με τα μπισκότα, δίνετε ένα σχήμα μπαστούνι. (Μπορείτε βάλετε το γλυκό όπου θέλετε, σε φόρμα, σε πιάτο και να δώσετε σχήμα τούρτας, ότι σας βολεύει).

Τέλος σε ένα πιάτο κόβουμε κομμάτια την κουβερτούρα, τυλίγουμε το πιάτο με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2΄. Αφού λιώσει περιχύνουμε την σοκολάτα στο γλυκό.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο στην συντήρηση για 2 με 3 ώρες να παγώσει.

 

Tips: Για περισσότερη γεύση βάλτε μέσα στο μίγμα 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα ρόφημα.

Ωραίο και δοκιμασμένο είναι, να βάλετε μέσα στο μίγμα γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Τέλος,αντί για λιωμένη κουβερτούρα από πάνω, μπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη σοκολάτα γάλακτος.

 

Καλή επιτυχία!

Περιμένω εντυπώσεις.. στα σχόλια από κάτω